Esküvői Zenekarok Listája »

Esküvői zenekar, lakodalmas zenekar, mulatós zenekar

Mikor jó a zeneszolgáltatás? Természetesen akkor, ha megfelelő a zenekar. Ennek választására pedig nagyon oda kell figyelni. Alapvető része, sőt mondhatnám, nélkülözhetetlen forrása egy élőzenei rendezvénynek. Sok minden függ tőle. Meghatározza a hangulatotot, a buli, party szinvonalát, szórakoztatja a vendégeket. Ha rossz a zene, zenekar, akkor szokták mondani, hogy "na ide se jövök többet", ezáltal nem csak a zenekar, hanem a helyszín is hátrányt szenvedhet emiatt. Legyen táncolható, mulattató, sok igényt kielégítő az esküvői zenekar. Ha mélyebben belegondol az ember, rájön, hogy nem is olyan egyszerű jó zenésznek lenni, és a lehető legjobban megfelelni a hallgatóságnak. Ugyanis ahány ember, annyiféle, tartja a mondás is. Tehát nem lehet a jó zenekar szűk látókörű, kevés stílust játszó, hiszen akkor nem felelne meg Mindenkinek. Már pedig ez a célja, ha azt akarja, hogy máskor is hívják zenélni.

Döntsük el, milyen rendezvényt akarunk szervezni. Lakodalom, szülinap, kerti party, osztálytalálkozó, bál? Ennek megfelelően válasszuk meg a zenekart is, vagy ennek megfelelően kérjünk tőle zenei szolgáltatást. El kell döntenünk, hogy hány tagú legyen a zenekar. Egyszemélyes zenekar által is kaphatunk, hatalmas, fergeteges bulit, valamint szinvonalas zeneszolgáltatást. Tehát nem feltétlen hátrány, ha egyedül van a zenész. Ugyanakkor nyilván színesebb az előadás, zeneszolgáltatás, ha több tagú a zenekar, és így több hangszer és/vagy több ének szólhat egyidőben. Valamint könnyebb a zenészek dolga is, ha nem egyedül dolgoznak. Ebben a témában nem is foglalnék tovább állást, szerintem ki-ki maga döntse el, hogy mire van szüksége, vagy mit szeretne, és hány tagú zenekart. Viszont vannak dolgok, amire érdemes, és oda kell figyelni. Lássuk, mik ezek a tényezők, amik alapján megfelelő minőségű zeneszolgáltatást kaphatunk (részletes képet akkor láthat az egészről, ha elolvassa a zeneszolgáltatás menüpont alatt található leírást):

Vegyük szemügyre egy picit jobban a professzionális zenekar megválasztásához szükséges dolgokat.

Miért is kell a személyes találkozó? Ez az a pillanat, amikor szemtől szemben beszélhetünk a zenésszel, illetve a zenekar tagjaival is akár. Egy rövid beszélgetés is sok mindent elárulhat egy emberről. Továbbá sokkal egyszerűbb lebonyolítani az üzletet, megbeszélni a teendőket, elvárásokat, anyagiakat személyesen, mint távolról egyéb közlési formákban. Persze ma már sok honlapon lehet kérni ajánlatot, mint ahogy ezen a weboldalon is. Ez nem hátrány, kérjük bátran, és amennyiben elnyerte tetszésünket, a részleteket már személyesen intézzük.

Fontosnak tartom még egy zenész, zenekar előtanulmányát, végzettségét, tapasztalatait. Ne hagyjuk a véletlenre. Főleg, ha lakodalomra hívjuk a zenekart. Optimális esetben egy esküvő ugye egyszer van, egy lehetőség. Szerintem mindenki magáénak szeretné a legjobb hangulatot, lakodalmat, és a felejthetetlen élményt. Éppen ezért szenteljünk időt az alapos választásra. Tehát hol tanult, mennyit, milyen végzettséget szerzett, mióta van a szórakoztatózenei pályán, ezáltal mekkora rutinra tett eddig szert. Ha bizonytalan ez ügyben a zenész, zenekar, szerintem érdemesebb tovább lépni, és mást keresni.

Demo anyag, bemutatkozó dalok! Szintén nagyon fontos! A zsákbamacskát senki nem szereti. Egy szó, mint száz, mondhat akárki akármit, de "beszéljen a zene"! Bízzunk a fülünknek, hallgassuk meg a zenekart. Többet érhet akár, mint egy beszélgetés. Akkor jó a demóanyag, ha minél változatosabb stílusban mutatkozik be vele a zenekar. Egy kicsit ebben is, egy kicsit abban is megmutatja magát. Kérjünk cd-t, lemezt, amin meghallgathatjuk a zenekart, vagy töltsük le dalait az internet segítségével, amiket saját előadásukban vettek fel.

Repertoár! Több szempontból is fontos lehet. Egyrészt minél szinesebb, annál jobb. Másrészt láthatjuk már jó előre, hogy mégis mire számíthatunk a lakodalomban, partyban, vagy egyéb más rendezvényeken, ahova épp igényt tartunk a zenekar szolgáltatására. Továbbá bármikor kiegészíthetjük ezt a repertoárt a mi saját stilusunkkal, ízlésünkkel is. Lehet akár egy előre elkészített listát is adni a zenekar tagjainak, amit szeretnénk hallani, amikor zenélnek. Ha viszont a lista nagyrésze nem szerepel a zenekar saját repertoárjában, akkor ne lepődjünk meg, ha esetleg ezt csak felárral vállalná.

Írásbeli szerződés. A következő lépésekben kötelező és ajánlott: Szóbeli megbeszélés, megegyezés a teendőkről, időtartamról, árról. Írásba foglaljuk, hogy mikor és hol lesz a zeneszolgáltatás. Egy adott összegű előlegben megegyezünk a zenekarral, amit szintén írásba foglalunk, a fennmaradó összeget pedig a zeneszolgáltatás végén rendezzük. Persze lehet, hogy nem mindenki tart igényt az előlegre, ez embere válogatja. Én személy szerint ezt tartom a legbiztosabbnak.

Nagyobb képet kaphat az egész zeneszolgáltatásról, ha elolvassa többi írásaimat is, amik kapcsolódnak a témához, és hasznos tippeket is tartalmazhat. Ezeket a fenti menüsorban találja.