Esküvői Zenekarok Listája »

Zeneszolgáltatás

A következő leírás leginkább a tánczenéről, és elemzéséről szól ma Magyarországon.
Mit értünk ma zeneszolgáltatás alatt? Manapság elég összetett ez a kérdés. A technika egyre fejlettebb, a zeneszolgáltatás lehetőségei is egyre csak nőnek. Elgondolkodtató a tény, ha a mennyiség növekszik, akkor a minőséggel mi a helyzet? Netán csökken, amortizálódik? Érdekes felvetés ez, ugyanakkor meglehetősen filozófikus megközelítésű. Az ember azt tartja logikusnak, hogy fordítottan arányos a 2 tényező, mivel nem lehet valamiből egyszerre sok, és tökéletes is. Hiába keletkeznek új dolgok, egy idő után elfogynak azok, vagy más dolgok ismétlődnek, esetleg lemásolódnak. Természetesen mindig van kivétel, amikor új irányzat, új stílus alakul ki. Számos példa található erre történelmünkben is, bármilyen téren.

Rengeteg zenekar létezik ma Magyarországon (mennyiség <> minőség kérdése). Meglehetősen könnyen válhat valakiből ma "zenész". Nem véletlenül írtam idézőjelbe a szót. A technika vívmányainak köszönhetően sok "álzenész" fellelhető a magyarországi zeneiparban. Vannak, akik ezt tudják, és együtt élnek vele, vannak, akik viszont nem, és könnyen becsaphatóak. Természetesen nagyon sokat segít egy igazi zenésznek is, ha egy professzionális hangszert használ, megkönnyíti a dolgát. De én akkor tekintem igazi zenésznek, ha helyt tud állni egy nem elektromos, akusztikus hangszeren is, valamint nem néz furcsán rám, ha zeneelméletről kérdezem. Tehát felvetődik a kérdés, hogy tényleg azt kapjuk egy zenekar megrendelésekor, amit kifizetünk? Manapság nem is kevés pénzt elkérnek a zenészek, zenekarok, akár megközelítheti egy teljes lakodalom más költségeit együttesen nézve. Ha már valaki ennyi pénzt elkér, a vendég, megrendelő elvárja, hogy megfelelő zeneszolgáltatást nyújtson neki, természetesen jogosan. De vajon meg is kapja-e? Vagy esetleg becsapás áldozata? Ez mondjuk a rosszabb eset, amikor nem azt kapjuk, amire számítottunk. A másik az, amikor egy laikus számára megfelelő, és szórakoztató a műsor, a zenész, zenekar jól szórakoztatja a vendégeket. Az igazi zenész, szakértő szemét és fülét viszont bántja, amit érzékel. Miért is van ez? Vannak zenészek, akik nagyon sokat tanulnak, és képzett szakemberekké válnak. Ha meghallanak egy amatőr zenekart, zenészt, természetes, hogy nem tetszik neki a dolog, mert úgy érzi, hogy minek tanult ő sok sok évet, ha mások a semmiből ide jutnak el. Ugyanakkor elveszik a lehetőséget a ténylegesen profi zenészek elől, akiknek éppen lehet nem akadt aznap estére munkája. És máris visszakanyarodtunk a mennyiség-minőség filozófiájára. A harmadik lenne az ideális eset, amikor profi zenész, zenekar áll előttönk, és szórakoztató, minőségi zeneszolgáltatást nyújt nekünk. Bizonyára mindenki ilyet szeretne. Ugye igazam van?

Minőségi zeneszolgáltatás

Mit tegyünk ilyen tények mellett, hogy tényleg minőségi zeneszolgáltatást kapjunk? A válasz egyszerű és logikus, a megvalósítása viszont nehéz. Egész egyszerűen olyan zenészt, zenekart kell vállasztanunk, akik megfelelnek a lejjebb leírt követelményeknek. A választás viszont nehéz. Pár tippet, és ötletet megosztanék Önnel, mire kell figyelni, hogy létrejöjjön a megfelelő zeneszolgáltatás.

Ezen feltételek további részletezése a zenekar menüpontban, illetve aloldalon található. Ott megkaphatja a jó válaszokat is a fent leírtakra.

Nagyobb képet kaphat az egész zeneszolgáltatásról, ha elolvassa többi írásaimat is, amik kapcsolódnak a témához, és hasznos tippeket is tartalmazhat. Ezeket a fenti menüsorban találja.