Esküvői Zenekarok Listája »

Mulatós zene, lakodalom, esküvő

Egy esküvő, lakodalom optimális esetben egyszer van egy ember életében. Ebből adódik, hogy mindenki magáénak szeretné a legjobb szórakozást, szinvonalas partyt és önfeledt élményt. Ezért oda kell figyelni az alaposan átgondolt szervezésre, különös tekintettel a zenekar kilétét illetően. Ugyanis nem mindegy, hogy milyen az esküvői vagy mulatós zene, ahol épp a lakodalom van megtartva (részletes, hasznos leírást a zenekar megválasztásával kapcsolatban a fenti menüpontban találhat). A lakodalmas zenekar mellett természetesen további fontos teendőket kell még megtenni, hogy a lehető legjobban sikerüljön a lakodalom. Pl. étterem, esküvői ruha, sütemények, torták, fodrászat, fotózás-videózás, meghívók, nászajándék, nászút, virág, vőfély, stb.. Folytathatnám még tovább a sort, de ez az oldal leginkább a zenéről, zeneszolgáltatásról szól, tehát ezekre nem térnék ki, rengeteg oldal található bármely esküvői témával kapcsolatban az Interneten.

Miről is szól egy lakodalom?

Ha picit mindenki belegondol, szerintem saját maga is el tudja mondani, hogy milyet szeretne, és mi az ami boldoggá tenné, és mi az, amitől jó lesz a lakodalom. A magyar ember mindig is szeretett mulatni, és a lakodalomban is ezt teszi. Tehát szeret jókat enni, inni, és persze sokat táncolni. Miről másról szólna, mint az önfeledt szórakozásról. Ugyanakkor mindenkinek más az igénye, mást szeret. És mivel leginkább a szórakozás, mulatás, nosztalgiázás áll a központban, a zenekar dolga, hogy a legtöbb ember igényeit kielégítse. Ami viszont nem mindig könnyű. A zenemûvészet állandóan változik, hol ez a trendi, hol az. Ellenben mindig vannak dolgok, amik megmaradnak és örökzöldnek tekinthetők. Ilyen például az esküvői, lakodalmas, mulatós zene, kinek melyik megfogalmazás tetszik.

Mulatós zene, lakodalmas

"Lakodalom van a mi utcánkban..", "100 forintnak 50 a fele..", "Elment a Lidi néni a vásárba, csuhajja.." Ki ne szeretné ezeket a jó kis mulatós zenéket? Mondhat akárki akármit, szerintem az emberek többsége, ha meghallja ezeket a nótákat, akkor vígan elkezd rájuk mulatni, táncolni. Lehet az ember idős vagy fiatal, szerintem akkor is így van. Persze mindig vannak egyéni igények, és ez így is van rendjén. Ugyanakkor nem mehet mindig mulatós zene vagy lakodalmas, mert akkor megúnnák a vendégek. Minél színesebb a zenei repertoár egy lakodalomban, annál színesebb, fűszeresebb a vendég hangulata is, már pedig ez a cél. Természetesen egy lakodalom, akkor igazi lakodalom, ha mindig felcsengenek az örökzöld nóták. Továbbá a mai modern technikának köszönhetően az esküvői, lakodalmas és mulatós zene modernizálódik. Sorra dolgozzák fel a régi számokat együttesek, zenekarok, azonban hogy stilusosan egy dalszövegből idézzek:

" ..de a nóta a régi marad.. " /idézet a Fekete vonat c. örökzöld nótából/.

Nagyobb képet kaphat az egész zeneszolgáltatásról, ha elolvassa többi írásaimat is, amik kapcsolódnak a témához, és hasznos tippeket is tartalmazhat. Ezeket a fenti menüsorban találja.