Esküvői Zenekarok Listája »

Rendezvény, szülinap, party, osztálytalálkozó, bál, állófogadás..

Zeneszolgáltatást ugyebár rengeteg féle rendezvény megkíván. A zene ősidők óta létezik, együtt fejlődik az emberiséggel, ugyanakkor magával hordozza a régi hagyományok emlékeit is. Életünk részét képezik, mondhatnám nem nagyon lehet élni nélküle. Hiszen tele vagyunk különböző féle hangokkal, zajokkal, körülvesznek minket. Szinte minden tárgynak, élőlénynek van valami hangja, és mind-mind másképpen szól. A hangok sokasága, sokszinűsége egyenlő a végtelennel. Ha egy hangot egy másik hang követ, akkor azt már motívumnak hívjuk, és egy motívumot már felfoghatunk zenének is. Természetesen ezeket a motívumokat primitív zenei elemeknek tekintjük. Ugyanakkor ha tovább építjük, fejlesszük ezeket, magasabb zenei szintre lépünk (motívum - frázis - periódus - tag - tétel - felvonás, stb..), akkor létrejöhet a modern zene. Miért is mondtam ezt el? Ha a hangok sokaságát végtelennek tekinthetjük, akkor ugyanezt elmondhatjuk a zenei rendezvényekre is. Ahány féle hang, annyi féle zene, annyi féle rendezvény. Továbbá ezt még növeli az emberek zenei stilusának sokrétű, szélsőséges mivolta. Magyarországon azonban nagyjából felsorolható az átlagos, gyakori zenei rendezvények típusai, amik általában jelen vannak a szórakoztató-tánczenei piacon. De hangsúlyozom, hogy ezek a gyakoriak, természetes, hogy ezen kivül is sokféle lehet, továbbá kiugró kivételek mindig vannak. Tehát az átlagos, gyakori kategóriába a következők sorolhatók:

Nyilván lehet folytatni ezt a sort sokáig, de szándékosan nem is teszem. Lényeg, hogy a legkülönfélébb rendezvényekre lehet kérni zeneszolgáltatást. Ennek csak a kreatív fantázia szab határt. Manapság például már az sem ritka, hogy házaspárok válásuk alkalmával rendeznek lakodalomhoz hasonló bált.
Általában mindezen rendezvények zeneszolgáltatását el tudja ma vállalni Magyarországon egy jó zenekar vagy szórakoztató tánczenész, aki(k) rendelkezik is az a szükséges eszközökkel az adott rendezvényen. Hiszen más hangosítási berendezések kellenek egy szabadtéri, nagyobb hangerőt megkívánó zenéhez, mint egy fedett, zárt teremben történő szórakoztatásra.

Nagyobb képet kaphat az egész zeneszolgáltatásról, ha elolvassa többi írásaimat is, amik kapcsolódnak a témához, és hasznos tippeket is tartalmazhat. Ezeket a fenti menüsorban találja.