Esküvői Zenekarok Listája »

Bemutatkozás - Nagy Arnold

Üdvözlök minden Kedves Olvasót. Köszönöm, hogy ellátogatott oldalamra, és mivel kíváncsi rám, ezennel be is mutatkoznék. Nagy Arnold vagyok, 1981-ben születtem Székesfehérváron. Jelenleg is itt lakom, itt élem napjaim. Már kicsi gyermekkorom óta érdekelt a zene, zenetanulás, zenélés, azóta foglalkozom is a témával. 5 évesen természetesen csak, mint játék, ugy fogtam fel a dolgokat. Ugyanakkor zenetankárként merem állítani, hogy az ilyen percek egyáltalán nem haszontalan tevékenységek. Sokat fejlődhet egy kisgyermek hallása, sőt akár hangszeres játéka is, miközben játszik, legyen az akár egy egyszerű játékhangszer. Általános iskolában se kerülte el a figyelmemet a zene. Itt kezdtem komolyan foglalkozni a témával, először egy magántanár tanítványaként. Iskolám is felismerte tehetségemet, és sok iskolabeli fellépésekkel, kisebb koncertekkel is büszkélkedhetek. 2 évi magántanulás után beiratkoztam egy neves zeneiskolába, ahol komolyabb zenetanulmányaim következtek. Tulajdonképpen itt szereztem meg jelenlegi tudásomat is, természetesen kiegészítve rengeteg egyéni, saját képzésekkel, ugyanis az ember legtöbbet magától tud tanulni. Mostanra már ez a zeneiskola a munkahelyem, itt dolgozom zenetanárként 2003 óta. Tanítok zongorán, szintetizátoron, és szolfézs órákat is tartok. Hivatalos zenész 1996 óta vagyok, akkor vizsgáztam le az Országos Szórakoztatózenei Központ (OSZK) vizsgabizottsága előtt. Ezt hívják szakvizsgának, akkoriban csak így lehetett akárki is hivatalosan zenész.

Zenei tanulmányaimat párhuzamosan végeztem középiskolai és főiskolai óráim mellett. Műszaki szakközépiskolába, majd műszaki főiskolára jártam. Ennek köszönhetem, hogy több végzettségem is van. Zenész, zenetanár, informatikus. Kihat egyik a másikra, és együtt is tudom kamatoztatni mindezen tudásaimat. Egyébként is elengedhetetlen a mai világban a számítógépek ismerete, de mint informatikus, magasszinten, felsőfokon képzett vagyok. Ugyanez igaz a zenei pályámra is. A kettőt ötvözve megszülethet a mai kor minden igényt kielégítő, széles hallgatóságot magához vonzó szinvonalas zeneszolgáltatása.

Mint feljebb olvasható volt, 1996 óta vagyok hivatalosan zenész, azóta szerzem tapasztalataimat a zeneszolgáltatás területén. Közben dolgoztam számítástechnikai cégnél is főállásban, majd később lettem zenetanár (2003), így a mai napig ebben a munkakörben dolgozom, mint zenepedagógus. Mellette próbálom szórakoztatni az embereket zenélésemmel, és igyekszem mindig az aktuális igényeknek eleget tenni. Mindezt ódaadóan, szívből teszem. Mondhatom bátran, hogy a zene az életem, és ez nem munka számomra, csupán hobby, kellemes időtöltés. Én nem magamnak zenélek, hanem a vendégnek, hallgatóságnak. Meggyőződésem, hogy nem lehet valakiból igazi szórakoztató zenész, ha kényszerből, pénzszerzésből teszi azt. Elmondható ez más területekre is. Aki szereti a munkáját, az jól meg is tud felelni abban.

Üdvözlettel: Nagy Arnold, zeneszolgaltatas.hu, 2007. augusztus